Ekonomiprogrammet

Vill du skaffa dig en bra grund för fortsatta studier? Är du intresserad av ekonomi? Vill du starta och driva ett företag?

Inriktning ekonomi

På ekonomiprogrammet koncentrar du dig på företagsekonomi och entreprenörskap. Du fördjupar dig i juridik, psykologi och matematik.

Inriktningen förbereder dig för näringslivet och därför får du i årskurs 3 i kurserna Entreprenörskap och företagande samt i kursen Gymnasiearbete själv starta, driva och avveckla ett företag.

Utbildningen passar bland annat bra för dig som vill arbeta som civilekonom, egen företagare, revisor, jurist och marknadsförare eller kanske till och med som politiker. Kunskap om ekonomi är värdefullt inom de flesta yrkesområden men även privat.

Skolan samarbetar med den internationella revisionsfirman Ernst & Young, bland annat i form av föreläsningar, studiebesök och vissa praktikplatser. Genom många internationella kontakter och spännande samarbetsprojekt i Europa, får våra elever en global förståelse

Ladda ner poängplan för ekonomiprogrammet

Kontaktperson för sidan