Elever berättar

Varför valde ni Blackebergs gymnasium?

Felicia: Jag hade varit på Öppet hus och hade kompisar på skolan. Jag kände genast att det var trivsam stämning, välkomnande miljö och ingen pratade dåligt om skolan. Det var en bra blandning av elever.

IA: Min bror hade gått på Blackeberg och jag hade vänner på skolan. Jag gick även på Öppna huset och tyckte det var bra.

IA och Felicia

Hur har tiden på skolan varit?

Felicia: Jag har haft en underbar tid, de tre bästa åren i mitt liv! Klart att det finns ”ups and downs”, men i slutänden så vinner alla goda stunder och alla fantastiska människor jag träffat. Man har haft en bra magkänsla från morgon till kväll. Alla var kompisar med alla därför att man lätt lär känna elever från andra klasser.

IA: Det tre åren har präglats av en skön stämning och jag har känt mig trygg. Om det uppstår problem så finns det många man kan vända sig till på skolan för att få hjälp. Kanslipersonalen har varit underbara och hjälpt mig med stort och smått. Personalen har stöttat och supportat mig. Om man har en håltimme kan man alltid gå till biblioteket, cafeterian, röda rummet eller till Ljushallen där det ofta finns någon man känner.

Bästa minnet från skoltiden?

Felicia: De resor jag gjorde med Blackeberg och Gubbskivan med elever och personal. Sen kommer jag aldrig att glömma de små händelserna, som när lärarna grillade korv på skolgården till oss elever, eller den glada personalen i matsalen.

IA: För mig var musikalveckan fantastisk, jag var med gruppen som satte upp ”Hair” och i slutet jobbade vi intensivt för att göra föreställningarna så bra som möjligt inför publik. Vi hade en otrolig sammanhållning.

Vad händer nu?

Felicia: Jag tänker jobba ett par år och sen utbilda mig inom reklam och marknadsföring. Min dröm är att arbeta som projektledare för en reklambyrå.

IA: Min dröm är att bli skådespelare. Jag ska nu åka till New York för att utbilda mig på en filmskola.

Varför valde ni Blackebergs gymnasium?

Joanna: Jag har alltid velat gå på Blackebergs gymnasium. Det ligger nära där jag bor och jag har blivit rekommenderad skolan. Det kändes som ett självklart val. Jag valde Matte/Data eftersom jag alltid velat bli uppfinnare och då tror jag det programmet kan vara en bra grund. Sen tycker jag det är kul med matte.

Gustav: Jag har bara hört bra saker om skolan. Jag valde Natur/NV eftersom jag inte visste vad jag ville bli och då tyckte jag en bred utbildning med många valmöjligheter kunde vara bra.

Hur tycker ni det är på skolan nu? Stämmer den bild ni fick innan?

Joanna: Det visade sig vara perfekt för mig. Det här är bästa skolan med bra kommunikationer. Studiemiljön är lugn och trevlig, elever och lärare respekterar varann. Sammanhållningen i klassen är bra. Det är mycket killar i min klass, men det är bara positivt. Killarna är schyssta och hjälpsamma och jag har fått många kompisar i klassen.

Jag har lärt mig mycket om datorer, IT-uttryck och begrepp, men i början tyckte jag det var svårt eftersom dataspråk många gånger är på engelska. Det här var ingenting jag kunde innan, så man behöver verkligen inte vara värsta datanörden. Lärarna är superbra och har verkligen mycket kunskaper inom sitt område. Man lär sig otroligt mycket.

Gustav: Allt är bra här, klassen, skolan och personalen. Det är lätt att komma överens med lärarna och det är en avslappnad stämning men det ställs ändå krav. Det tycker jag är bra. Det händer roliga saker på skolan utan att det för den skulle blir ”livat”. Det är lugn och studiero när det behövs.

Ni har båda valt att läsa på KTH under ert sista år. Hur är det?

Joanna: Jag visste inte vad jag ville göra på mitt projektarbete. Då vi fick chansen att läsa picprocesser på KTH kunde jag passa på att lära mig mer om robotar och göra projektarbetet om det. Min dröm är att efter gymnasiet läsa på KTH och nu fick jag chansen ett år tidigare. Det är roligt att läsa där men lite tufft, men läraren är mycket hjälpsam. Jag ska även läsa tyska på Stockholms universitet och det är också ett samarbete som Blackebergs gymnasium har. Om jag klarar mina universitetskurser kommer jag ha läst 15 högskolepoäng samtidigt som jag läst sista året här.

Gustav: Jag valde att läsa Matte/Algebra på KTH eftersom det är ett användbart ämne att kunna mer om. Det blir en del extra att plugga nu, men det känns bra eftersom det är roligt med utmaningar. Läraren på KTH är väldigt bra med proffsiga föreläsningar. Jag tror att sättet som KTH undervisar på passar många.