Föräldraförening

Vårt gymnasium har högt anseende, erkänd kvalitet i undervisningen och är en skola där elever, lärare och personal trivs. Föräldraföreningen har arbetat med Blackebergs gymnasiums fortsatt goda utveckling sedan 1949, och vi behöver ditt stöd för att driva vår verksamhet vidare.

Om du inte redan har erfarenheten så kommer du snart märka att gymnasietiden medför nya utmaningar t ex genom att kontakterna mellan skola och föräldrar ofta blir glesare och att ungdomarna blir myndiga under gymnasietiden. Föräldraföreningen jobbar med att öka Blackebergs-föräldrarnas påverkan och insikt i skolans verksamhet. Vårt fokus är elevernas bästa, i ett helhetsperspektiv.

På våra styrelsemöten, som är öppna för alla medlemmar, driver och diskuterar vi angelägna ämnen och frågor med skolledning, lärar- och personalrepresentanter samt elevråd. Hälsa och trygghet (elev, lärare och personal), undervisningskvalitet och skolans ekonomiska ramar några av de viktiga, återkommande frågorna.

Vi i styrelsen arbetar helt ideellt, så medlemsavgiften går oavkortat till angelägna aktiviteter för elevernas och skolans väI. Vi bidrar bl. a. med pengar till ettornas insparkslunch, lussefika och ger möjlighet till stöd för olika skolföreningar och elevrelaterade initiativ. Vi anordnar också föräldraföreläsningar.

Bli medlem!

Nyfiken på vad som händer på skolan? Vill du vara med och påverka? Kom till våra öppna styrelsemöten. Vår årsavgift är 150 kr per läsår eller 300 kr för hela gymnasietiden. Stöd vår verksamhet genom att betala in till bankgiro 613-6766 (skriv elevnamn/klass i meddelandefältet).

Swish: 1234 304 9434

Styrelsen för 2016/2017 består av Susanne Bergfeldt, Susanna Blomquist, Anders Füri, Martine Ingvarsson och Kristina Lystad och vi blir gärna fler. Har du frågor, idéer eller vill jobba i styrelsen är du mycket välkommen att kontakta mig.

Kristina Lystad, ordförande, kristina.lystad@tele2.se, tel: 0708-25 37 86

Välkomna!