Så ansöker du till HT2018

TIDPLAN 2018

Brev med lösenord skickas till elever i åk9- klass och elever i introduktionsprogram.

• 18 januari hemsidan öppnas för ansökan.
  • 15 februari hemsidan stängs för ansökan.
  • 18 april hemsidan öppnas för visning på eftermiddagen av antagningsresultat.
  • 20 april hemsidan öppnas för omval.
  • 15 maj sista dag för omval, hemsidan stängs 24.00.
  • Resultatet av slutlig antagning visas på www.gyantagningen.se och på elevens sida på Dexter.

Antagning till Naturvetenskapliga programmet särskild variant Arkitektur 2018

För antagning krävs att du har minst betyget C i Bild från grundskolan.

Du ska även lämna in två arbetsprover till oss. Arbetsproverna syftar till att visa att du har grundläggande kunskaper i bildproduktion.

Bilderna monteras på kartong i formatet A3 och lämnas in på skolan 19-20 mars och hämtas 9-10 april.
OBS! Viktigt att du märker upp kartongen med namn, personnummer, telefonnummer samt adress.

1. En blyertsteckning där du arrangerat tre föremål (ett stilleben) som du tecknat av i en gråskalebild med skuggor.

2. Tema Staden
    Vilken relation har du till staden? Vad ser du? Hur är känslan där?
    Gör en valfri tolkning av din upplevelse av staden. Det kan vara en tecknad gatubild eller målning med människor, hus, bilar, relationer eller detaljer du sett. Det kan också vara en liten skulptur eller ett kollage.
    Exempel på tekniker du kan jobba med är akryl, akvarell, tempera, färgpennor eller skulpturala material så som t ex lera eller gips. Tredimensionella arbeten fotograferas av och monteras på en A3-kartong. Vi tar inte emot skulpturer.

Poängen vid antagningsprovet är 0-60.
Meritvärdet= Betyget+ provpoängen

Antagning till Naturvetenskapliga programmet särskild variant Musik 2018

För antagning krävs att du har minst betyget C i Musik från grundskolan.

Sökande kallas till ett färdighetsprov vecka 12 2018. Provet består av följande moment:

1. Valfritt stycke på ditt huvudinstrument. Huvudinstrumentet kan vara sång eller ett instrument som du önskar få individuell undervisning på under utbildningen. Du kan framträda till en musikbakgrund, utan musikbakgrund eller ha med dig egen ackompanjatör. Som sångare ser vi dock gärna att du ackompanjerar dig själv. Vill du att vi ska hjälpa dig med ackompanjerandet måste du skicka noter till oss senast en vecka innan ansökningstillfället. Som trummis visar du dessutom upp några valfria kompmodeller/stilar som du sätter ihop i en följd och ett trumsolo.

2. Valfritt stycke på annat instrument eller i en annan genre än vad du visat vid det första momentet.
  3. Kort personlig intervju.

Vid provtillfället kommer det att finnas elbas, gitarr, elgitarr, piano och trummor att tillgå.
Poängen vid antagningsprovet är 0-60.
Meritvärdet= Betyget+ provpoängen

Elisabet Sandborgh