Studie- och karriärvägledning

Vägledning handlar om kunskap om sig själv som person och kunskap om de alternativ i livet som finns. Vem är du? Vad är du bra på? Vilka egenskaper, värderingar, intressen har du? Vad finns det då för olika alternativ som skulle passa just dig? Vilka olika vägar finns det för att nå det yrket eller arbetsuppgifter som just du är intresserad av?

Under och efter gymnasietiden är det många val som ska göras och alternativen är många. Det är du som gör det slutgiltiga valet men en vägledare kan coacha, stödja, informera och fungera som bollplank för dig under din valsituation.
Här kan du få hjälp med personlig studievägledning och att söka information om yrke och utbildning. Du kan även få hjälp när det gäller olika studieförändringar som kan uppstå under din gymnasietid, t.ex. val av inriktning, individuellt val, programfördjupningar etc. Vilken behörighet/vilka krav ställs det för olika yrken/studier? Du kan få hjälp med att söka information om studier efter gymnasiet i både Sverige och utomlands.

Hos studie- och yrkesvägledaren finns även material om bl.a. högskolor och universitet, folkhögskolor, studier utomlands, komvux, Yrkeshögskola och arbetsmarknad.
Studie- och yrkesvägledaren för Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Samhällvetenskapsprogrammet, Carina Palmlöf, finns på Plan 2 rum A223. Det går bra att boka tid via bokningslistan på dörren, per telefon eller via epost.

Studie- och yrkesvägledare för elever på Språkintroduktion samt Estetiskt program är Kristina Salenstedt Linder och tid kan bokas vi telefon eller epost. Hon finns på plan 2, rum A222.