Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads skolor och förskolor. I skolplattformen planerar och delar pedagoger, elever och vårdnadshavare och få överblick över det som händer i skolan. Skolplattformen ersätter de tidigare systemen Skolwebben och Fronter. Skolorna kommer under hösten att successivt fylla skolplattformen med allt mer innehåll.

Skolplattformen - inloggning

Personal/Elev

Vårdnadshavare

Vad innehåller skolplattformen?

Skolplattformen innehåller administrativa, kommunikativa och pedagogiska verktyg, och riktar sig till samtliga skolformer: förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning, inklusive särskolor.

Skolplattformen är uppbyggd av flera delar som innehåller administrativa, kommunikativa och pedagogiska verktyg. Tanken med de olika delarna är att de ska gå att byta ut och bygga vidare på när det uppstår nya behov i verksamheten och i takt med att ny teknik blir tillgänglig. De olika delarna i skolplattformen är:

• Startsida
  • Pedagogiskt genomförande
  • Planering och bedömning
  • Elevdokumentation
  • Frånvaro och närvaro
  • Schema
  • Barn- och elevregister

Skolplattformen för ditt barn

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du som vårdnadshavare/förälder loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare. För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare/förälder att logga in med hjälp av e-legitimation (till exempel BankID).

Skaffa BankID

Supportfilmer och instruktioner

Kontakta supporten – elever och vårdnadshavare

Elevsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–16.00.
Vårdnadshavarsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–16.30.

Vårdnadshavare

Telefon: 08-508 11 552