Kungligt besök på gymnasieskola

Prins Daniel, tillsammans med några av Sveriges framgångsrikaste entreprenörer, besöker Blackebergs gymnasium som enda gymnasieskola i Stockholm den 23 oktober. Fokus på besöket ligger på temat entreprenörskap och ungt företagande.

Som enda gymnasieskola i Stockholm får Blackebergs gymnasiums elever möjlighet att möta Prins Daniel och träffa och diskutera med Sveriges framgångsrikaste entreprenörer, Niklas Zennström, grundare av Skype, Martin Lorentzon, grundare av Spotify och Susanna Campbell, vd för Ratos. Detta är en del av projektet Prins Daniels Fellowship och entreprenörsprogram som syftar till att inspirera och motivera unga företagare och entreprenörer. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan prinsen, Kungliga Ingenjörsakademin samt framstående entreprenörer och företagsledare.

Blackebergs gymnasium har en gedigen erfarenhet av att jobba med unga företagare (UF). Eleverna som läser Ekonomiprogrammet får möjlighet att starta, driva och avsluta ett eget företag. -På Blackebergs gymnasium startas 20-25 unga företag varje år och eleverna har tilldelats många utmärkelser under de 15 år som vi jobbar med Ungt företagande, säger Anders Wickman, 2011 års bästa UF-lärare.

Efter besöket på Blackebergs gymnasium fortsätter Prins Daniel med sällskap till Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Kategorier: