Brev till vår Idrottslärare Anders Smeds

Hej Anders!

Mitt namn är Jakob Svensson och jag gick din kurs idrott A och B, år 2009-2010. Du gick då igenom grundläggande issäkerhet och HLR, vilket jag har haft stor användning för.

Jag var nämligen ute och sprang för några dagar sedan och såg två pojkar som ramlat genom isen i en damm. Jag ropade på hjälp, men ingen i närheten kom fram och hjälpte killarna.

Jag sprang då ut på isen och lyckades dra upp den första killen utan problem, men den andra killen var längre ut och befann sig på uppenbart svagare is. Varje gång han lyckades ta sig upp med överkroppen gick isen sönder och han hamnade i vattnet igen.

Jag kom ihåg vad du lärt oss och lade mig platt på isen, en bit bort från där han låg i vattnet. Sedan tog jag av mig jackan och kastade den till honom och lyckades dra upp honom.

Efter att de hade kommit upp gick vi in i ett badhus i närheten där killarna kunde värma sig. Vi fick hjälp av någon som visste hur man ska värma sig efter att ha varit i iskallt vatten och efter cirka 20 minuter mådde killarna bättre.

Killarna berättade att de hade varit ute på isen och lekt och ena killen hade ramlat i. Den andra killen hade då försökt rädda honom men ramlat i själv. De berättade att de inte hade någon erfarenhet av is. De hade inte heller fått lära sig någon iskunskap i skolan. Killarna var 12-13 år gamla.

Jag tänkte att jag kunde dela med mig av min historia och tacka dig på de räddade killarnas vägnar för att det inte slutade värre än vad det gjorde. Hade inte du lärt ut kursen kunde det ha slutat mycket värre.

Jag vill inte låta arrogant, men om du känner att min historia kan vara inspirerande för andra studenter att höra, så har du min fulla tillåtelse att berätta den. Två killar klarade sig väldigt bra på grund av din kurs!

MVH
Jakob Svensson

Dela:
Kategorier: