GREASE

För släkt, vänner, elever, gamla blackebergare och andra intresserade genomförs tre offentliga kvällsföreställningar. Dessa äger rum tisdagen den 26/5 (premiär), onsdagen den 27/5 och torsdagen den 28/5 kl. 19.00. Föreställningen är i två akter med en paus mellan då kaffe med tilltugg kommer att finnas till försäljning. Föreställningens längd beräknas till två och en halv timme med paus.

Biljetter kan köpas i förväg i skolans ljushall dagtid vecka 21 och 22 eller en timme innan kvällsföreställningarna. Priset är endast 60 kr.

Vår tolkning har moderna drag, men den typiska ”Grease-känslan” kommer fortfarande finnas kvar liksom de välkända sångerna som Summer Nights, We Go Together, You’re The One That I Want, Greased Lightning  m.fl..  Med vår nytolkning hoppas vi öka igenkänningen och medvetandegöra stereotyper, allt på ett lekfullt och underhållande sätt.

Många gånger tror vi att vi är accepterande mot alla, men ser kanske inte att vi omedvetet exkluderar många från ”det gemensamma”. Vår tolkning lyfter fram viljan att tillhöra denna gemenskap och om hur svårt det kan vara att våga bryta från gruppens normer och det man tror förväntas av en.

Varmt välkomna!
Musikal- och scenografieleverna