Unga Forskare 2016!

Fem grupper från Blackebergs gymnasium till final i Utställningen Unga Forskare 2016!

Regionala Utställningen Unga Forskare Stockholm avgjordes i fredag den 11 mars. Elever från Stockholm med omnejd ställde ut sina gymnasiearbeten på KTH i Kista, däribland hela 12 grupper från Blackebergs gymnasium. Av de drygt 50 utställda arbetena gick 14 vidare till finalen. Fem av arbetena var från Blackeberg!  Emil Belfrage, Veronica Enblom och Niklas Sandwall fick dessutom publikens pris för bästa idé och Hanna Wikander och Sofia Wikander för bästa monter. 

De bästa projekten går alltså vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm som i år är den 3-7 april. Finalen pågår under fem intensiva dagar, där de utställarna får träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras Finalisterna kommer att tävla om resestipendier till hela världen. I prispotten finns stipendieresor till ett värde av ca 800 000 kronor.

Finalisterna är

  • Gustaf Andersson N3a, Viktoria Ishak N3d: Radioactive Isotopes in Swedish Fungi
  • Emil Belfrage N3b, Veronica Enblom N3d, Niklas Sandwall N3b: Dried Blood Spots – Our future on a paper?
  • Jonathan Jilg N3a, Jonathan Lindell N3d: In silico screening of novel inhibitors of 17b-hydroxysteroid dehydrogenase type 1
  • Fredrik Mazur N3b, Nelly Nygren N3d: DNA repair capacity in young and old human skin cells
  • Michael Mekonnen N3b, Edit Jonsson N3d, Susanna Ohlsson N3b: Allelopathy in Aegopodium podagraria

 

Unga Forskare 2016

 

Vi håller tummarna för våra duktiga elever!

 

Leena Arvanitis

Dela:
Kategorier: