USA-ambassadören och eleverna samtalar

Idag har elever från Samhällsvetenskapsprogrammet årskurs 3 och elever som läser kursen Internationella relationer, fått möjlighet att ha ett ganska informellt samtal med USA-ambassadören Azita Raji. Det talades om allt från möjligheten att studera i USA till Sveriges relationer med USA.

Som vanligt hade våra elever intressanta och pålästa frågor som de fick diplomatiska, och ibland, personliga svar på. Ambassadör Raji var mycket intresserad över hur svenska ungdomar tänker om samhället idag och vilka frågor de anser viktiga.

Ambassadören har en intressant bakgrund, hon är född i Tehran och flyttade som tonåring med sin familj till USA efter den islamiska revolutionen. Hon har gått från en fantastisk karriär som investmentbankir till biträdande finanschef för Obamas återvalskampanj och nu som USA-ambassadör i Sverige och slutligen landat på Blackebergs gymnasium. Vi känner oss hedrade.

Kategorier: