Unga Forskares tävling 2019

Elever från Blackebergs gymnasium har haft stor framgång i semifinalerna i Unga Forskares tävling.

51 elever från Blackeberegs Gymnasium var med i semifinalerna i i Unga Forskares tävling där gymnasieelever sedan 1963 tävlar med projektarbeten inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det har nu visat sig att fyra grupper från vår skola kom med i finalen.

Finalen äger rum i Tekniska Museet den 26-30 mars. Finalisterna tävlar om en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag, som representerar Sverige på internationella vetenskapsforum och tävlingar över hela världen. Vinsterna, som totalt är värda över en halv miljon kronor, är både kontantpriser eller resestipendier till forskartävlingar i EU, USA eller Kina.

Blackeberegs-elever har bl.a. arbetat med Snowball Earth-teorin och Pulsjetens drivkraft. Vi är så stolta och återkommer efter finalen

Elina Ekblom