Retorikfinalen 2019

I tisdags vad det dags igen för Blackeberegs Gymnasiums årliga Retorik-tävling. Retoriktävlingen är en gammal Blackan-tradition som faktiskt i år fyller 25 år. Den anordnas tillsammans med Rotary –Västerort samt Föreningen Gamla Blackebergare. Priserna är värdefulla; 7.000;-, 4.000;- och 2000,-. Juryn består av två lärare, två elever och en rektor. Det koras vinnare, andraplats och tredjeplats. I år var temat Makten över våra liv.

Alla elever är välkomna att delta och det är ett högt tryck. Alla elever får anmäla sig och det anordnas två uttagningsomgångar samt final. Deltagande elever tycker att det är väldigt kul; att stå inför trehundra personer och göra sin röst hörd är en enorm erfarenhet som man kan ha nytta av senare i livet.

Blackans Retoriktävling uppmärksammas i pressen – igen. Läs artikeln i tidningen Mitt-i-Bromma om vår Retoriktävling och årets vinnare: Alice Stenberg

Elina Ekblom