Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du skaffa dig en bra grund för fortsatta studier? Är du intresserad av människans villkor i ett samhällsvetenskapligt perspektiv? Gillar du att diskutera och analysera? 

Inriktning samhällsvetenskap

På samhällsvetenskapsprogrammet koncentrerar du dig på politik, samhällsplanering och internationella frågor. Du fördjupar dig i historia, geografi och samhällskunskap och studerar människan i ämnen som psykologi, filosofi och religionskunskap. Analys och förståelse står i fokus, liksom människans relation till sin omvärld.

Skolan har många internationella kontakter och spännande samarbetsprojekt i Europa. Vi har ett samarbete med Utrikespolitiska institutet och har utbyte med en skola i Uganda inom ramen för elevernas specialiseringskurs och vissa elevers gymnasiearbete. Utbildningen passar bra för dig som till exempel vill arbeta inom politik och samhällsvetenskap, kanske bli jurist eller socionom.

Möjligheten att välja Naturkunskap 2 gör dig behörig att söka till utbildningar som sjukgymnast och dietist. För dig som inte riktigt har bestämt dig innebär utbildningen många valmöjligheter inför framtiden.

Genom många internationella kontakter och spännande samarbetsprojekt i Europa, får våra elever en global förståelse.

Ladda ner poängplan för samhällsvetenskapsprogrammet

Dela: