Högskoleförberedande program

Antal: 27

• Digitalt öppet hus

Tisdagen 26 januari kommer Blackebergs gymnasium att ha årets Öppet Hus.

• Frånvaro/Närvaro

Blackebergs gymnasium har från och med vårterminen 2018 gått över till frånvarosystemet FNS. Detta innebär vissa förändringar för elever och vårdnadshavare. I FNS kan elev och vårdnadshavare få en överblick över elevens frånvaro.

• Vanliga frågor

Vill du veta mer om Blackebergs gymnasium? Här nedan följer några vanliga frågor som elever och föräldrar ställer till oss.

• Internationellt utbyte

Blackebergs gymnasium har sedan flera år tillbaka samarbeten med skolor i Europa och Afrika med avsikt att bredda och internationalisera undervisningen. Ibland innebär samarbetet utbytesresor där eleverna bor i familjer.

• Öppet hus 2020

Bästa sättet att få reda på om Blackebergs gymnasium är skolan för dig är att komma och besöka oss på vårt öppna hus och sedan även på vår öppna skoldag. En bra idé är att åka till båda eventen med lokaltrafik för att få känna på resvägen. Parkering runt skolan är begränsad, så undvik gärna att ta er till hit med bil. All information om båda eventen kommer ni att hitta här när det närmar sig dessa.

• Inriktning naturvetenskap och samhälle

Inom inriktningen naturvetenskap och samhälle fördjupar du dig i biologi, kemi, geografi och samhällskunskap vilket ger en helhetssyn på omvärlden ur flera perspektiv. Du utvecklar förmågan att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser, tolka och redovisa resultat samt analysera händelser i samhället.

• Naturvetenskapliga programmet särskild variant Arkitektur

Utbildningen syftar till att ge dig med både naturvetenskapligt- och bildintresse möjlighet att fördjupa dig inom bägge områdena. Kombinationen v teori och kreativitet ger en bra balans i studierna, stimulerar båda hjärnhalvorna och ger ökade möjligheter till hög måluppfyllelse i alla ämnen.

• Naturvetenskapliga programmet särskild variant Musik

Utbildningen syftar till att ge dig med både naturvetenskapligt och musikaliskt intresse möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom bägge områdena. Kombinationen av teori och kreativitet ger en bra balans i studierna, stimulerar båda hjärnhalvorna och ger ökade möjligheter till hög måluppfyllelse i alla ämnen.

• Individuellt val

I ettan och tvåan ska du lämna in önskemål om vad du vill läsa nästkommande år. I valkatalogerna hittar du beskrivningar över de olika kurserna. Valet gör du sedan på Skolplattformen.

• Studie- och karriärvägledning

Vägledning handlar om kunskap om sig själv som person och kunskap om de alternativ i livet som finns. Vem är du? Vad är du bra på? Vilka egenskaper, värderingar, intressen har du? Vad finns det då för olika alternativ som skulle passa just dig? Vilka olika vägar finns det för att nå det yrket eller arbetsuppgifter som just du är intresserad av?

• Programblad

Här kan du ladda ner poängplaner och information om våra NYA gymnasieprogram.  Dessa program gäller för dig som nu går i årskurs 9 och ska söka till gymnasiet hösten 2012. Har du frågor så kontakta din egen studievägledare.

• Internationellt utbyte

• Är du elev och undrar något?

Vill du veta vilka kurser du kommer att läsa i år? Här hittar du all information du kan tänkas behöva under din tid som elev.

Kategorier:
  • En miljö som lockar till studier

Ett viktigt mål är att utveckla våra elever till självständiga och ansvarskännande individer. Vi månar om elevernas hälsa och välbefinnande, vi prioriterar skolmaten som ska vara god och näringsrik.

• Start

Blackebergs gymnasium ligger ett stenkast från Blackebergs tunnelbana. Skolan är känd för studiemotiverade elever och kunniga, engagerade lärare. All personal på skolan arbetar för att skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö.