Föreningar

Antal: 4

• Föreningar

Idag finns ett antal aktiva föreningar på skolan, till exempel Skol-IF, Miljöföreningen och Jämlikhetskommittén. Kontakta Elevkåren om du är intresserad av att gå med i en förening eller starta en egen.

• Skol-IF

Vi är Blackebergs gymnasiums äldsta förening och vi finns till för att främja idrott, glädje och gemenskap på skolan. Vi är en skolidrottsförening som för vidare traditioner och ständigt skapar nya!

• Föreningen Gamla Blackebergare

Föreningen är öppen för alla, som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever. Föreningen har till uppgift att verka för samhörighet och gott kamratskap mellan medlemmarna, att upprätthålla och befästa kontakten mellan skolan och tidigare elever.

Vi har ett nära samarbete med skolan. Det kan handla om ”föreläsning” i olika ämnen, stöd i yrkesvägledning, praktikplatser och studiebesök - för att nämna några exempel.